3 Aralık 2010 Cuma

Yurtdışından Sanal Alışveriş Nasıl Yapılır?


Milyonlar bilgisayar ekranını bir mağaza vitrini gibi kullanıyor. Bu akımın dışında kalmayın ancak internette alışveriş kurbanı da olmayın.







1. Satın almadan önce mutlaka tasarımcının ismini ve satın almak istediğiniz ürünü mutlaka internette aratın. Bu yöntem alacağınız parçayı yalnız daha ucuz fiyata bulabilmek için değil, ürünün gerçek rengini anlayabilmek açısından da faydalı. Bazen siteler ürünleri çekerken hoş durması için renkli fonlar kullanıyorlar ve ışığın etkisi ürünü farklı gösterebiliyor. Ürünü ne kadar farklı adreste aratırsanız, değişik açı ve ışık altında çekilmiş fotoğrafları görerek ürünün gerçek renk tonunu almanız kolaylaşıyor.





2. Eby.com'dan açık artırma yolu ile alışveriş etmek çok popüler. Satıcı ürünü için bir başlangıç fiyatı belirliyor ve açık artırmanın bitmesine saniyeler kala en yüksek fiyatı ödeyen ürüne sahip oluyor. Önerdiğiniz fiyat aşıldığında sizi uyararak, sizin için açık artırma işini devralan bir yazılım programı var. auctionstealer.com sitesine tıklayın. Eğer beğendiğiniz ürünün açık artırma başlangıç fiyatı çok yüksekse ve ürün henüz teklif almamışsa satıcya e-posta göndererek aklınızdaki fiyatı önerin. Gerçek olduğu iddia edilen bir çantayı mağaza fiyatının yarısında görüp kanmayın. İkinci el ürünlerde orjinallik açısından şansınız daha fazla olabilir. Yeni ürünlerde sahte ihtimali daha çok.







3. Farklı zevkler ve spesifik ihtiyaçlara yönelen alışveriş sitelerini takibe alın. Örneğin yaz modası için clickini.com, couture vintage kıyafetler için shop.vintageacademe.com, yün yapımı hakkında bilgi için woolandthegang.com'a tıklayın. Ünlü tasarımcıların geçen sezondan kalma bir ürününü arıyorsanız theoutnet.com'da bulma şansınız olabilir.







4. Avrupa'dan alışveriş yapmak istiyorsanız mytheresa.com, luisaviaroma.com gibi siteler doğru adres olabilir. Amerika'dan alışverişi tercih ediyorsanız onun da kolayı var. myus.com, amerikandaniste.com siteleri bu konuda başarılı siteler. Üyesi oluyorsunuz, güvenilir kargo şirketleri aracılığıyla ürününüzü Amerika'daki adresinizden aldırıp Türkiye'ye yollatıyorlar.







5. nordstrom.com, barneys.com, bloomingdales.com, colette.fr, brownsfashion.com gibi hem mağaza hem de internetten alışveriş siteleri bulunan ünlü butik ve zincir mağazaların sitelerine düzenli olarak göz atabilirsiniz. Mağazalarda göremediğiniz şeyleri böylece internetten de sipariş verebilirsiniz.





6. Alışveriş sitelerinin uluslararası gönderim kampanyalarını takip edin. Böylece abartılı fiyatlara alışveriş yapmamış olursunuz.




















Share/Bookmark


30 Kasım 2010 Salı

Yüzünüzü ön plana çıkartın


Yüzünüzü ön plana çıkartın

Makyaj teknikleriyle yüz güzelliğinizi daha ön plana çıkartma yolları..

Kaşları düzeltmekle başlayın!
Çok basit gibi gelse de kaşlarınızı düzeltmek için kaş tarağına ihtiyacınız olacak. Saçın uzunluğu kaş şekliyle uyumlu olmalı... kaşlarınızı geriye ve yuıkarı doğru tarayın. Daha sonra cımbızla kaşlarınızı düzletin. Kaş almada yapılan ortak
hata kaşların üzerinin de alınmasıdır. İlk önce dağınık kaşlarınızı düzletin. Geniş kapsamlı bir şekillendirme yapmak istiyorsanız kaş çizginize ve dönemeçlerine bağlı kalarak kaşlarınızı alın. Bu sizi korktuğunuz önü kalın arkası ince görünen ´iribaş´ şekillendirmesi yapmanızı önleyecektir. Kaş şekillendirme sonunda seyrek kısımları kaş pudrası ile doldurun. Kaş renginizden daha açık bir ton seçmeniz doğal bir görünüm sağlar. Eğer çok fazla uyguladıysanız pamuk bir temizleme beziyle fazlalıkları alabilirsiniz.

Dolgun dudaklar!
Diğer adım nefis dudaklar! Dudak çevreniz dudaklarınızdan daha koyu görünüyorsa bu surat ifadenizi sevimsizleştirebilir. Bu nedenle dudağınızın hemen alt kısmını açık tonda, çubukla uygulayacağınız bir kapatıcı ile çerçeveleyin. Rujunuzu dudak fırçası ile uygulayın. Bu rujlar diğerlerinden daha etkili uygulanır ve daha uzun süre kalıcı olur. Ruju dudağınızın ortasına daha yoğun olarak sürün ve dudak kenarlarınıza da taşırmadan uygulamaya özen gösterin. Rujunuzun doğal durması için eskiden yaptığınız gibi temizleme kağıdı ile silmenize gerek yok. Süreceğiniz parlatıcı dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilir. Çok sönük veya çok parlak olmayan, rujunuzla uyumlu dudak
kalemi ile dudaklarınızın etrafını çerçeveleyebilirsiniz. Dudağınızın etrafındaki çerçevenin halka gibi görünmemesine, dudak şeklinize uygun olmasına dikkat edin!

İri gözler!
Mükemmel gözler için gölge, liner ve maskara kullanın! Göz kapaklarınız için daha açık ve yumuşak renkler seçerek işe başlayın.. Hiçbir renk bej renkler kadar ışıklı değildir.. Etkili bir sonuç için bu grup renkleri göz kapağınıza uygulayın.. Ucu süngerli yumuşak bir fırça veya süngerli çubuk ile birçok rengi sürebilirsiniz. Göz kapağının içinden dışına doğru, kaş kemiği boyunca uygun bir fırça ile kahverengi veya gri gölgelendirme yapın. Kaş kemiğinin hemen altını fırçayla hafifçe renklendirebilirsiniz. Bu rengi göz kapağınızın üzerine de hafifçe uygulayın. Fırçanızla hiçbir çizgiyi birbirine karıştırmamaya özen gösterin. Son olarak parlak Parıltılı çok açık bir pembe veya kirli beyaz bir gölgeyi parmağınızla kaş kemiğinize ve kaşınızın sınırlarına kadar uygulayabilirsiniz.

Kalın ve uzun kirpikler için..
Kirpik kıvırma aleti ile kirpiklerinizi yukarı doğru kaldırabilirsiniz. İşin sırrı kirpiklerinizi kıvırabildiğiniz kadar kıvırmanızda gizli!.. Kirpiklerinizi kıvırma aletine güzelce yerleştirin ve sıkıca tutun. Bunu 2-3 kez tekrarladığınızda istediğiniz gibi kirpiklere sahip olabilirsiniz. Tüm maskaralar kirpiklerinizde aynı etkiyi yaratmaz! Kısa veya zayıf kirpikler için ufak bir maskara fırçası idealdir. Sürdükten sonra kuruması için bir süre bekleyin. Daha büyük bir maskara fırçası ile kirpiklerinizi ayırın. Eğer maskaranız kirpiklerinizde topaklanıyorsa maskaranızı değiştirin! Kirpiklerinize daha kalın bir görünüm vermek ve gölgelendirmek için koyu renkli bir göz kalemi uygulayın. En içten dışa doğru kirpik diplerini göz kalemi ile renklendirin. Göz kaleminizi alt kirpik diplerine sürmeyi ve gölgelendirmeyi unutmayın.

Hoş yanaklar!
Hiçbir görünüm pembelik olmadan tamam sayılmaz. Fondöten uyguladıktan sonra pudra süngeri ile gözlerinizin altından saçlarınıza doğru, açık pembe renkte veya yarı saydam renkte bir pudra sürün. Büyük ve yumuşak bir pudra fırçası ile işinizi tamamlayın. Büyük ve yumuşak fırçanızla yanağınızın ortasından başlayarak kulağınıza doğru hafif dokunuşlarla daha bronz bir renk uygulayın. Yüzünüzün diğer yerlerine ise yarı saydam bir pudra uygulayın. Yanak renginiz ile yarı saydam rengin uyumlu olmasına dikkat edin.

Şimdi mükemmel bir görünüme sahip olmalısınız!
























Share/Bookmark