26 Mart 2010 Cuma

Bronz Makyaj...



Geçen sezonun Chloe defilesiyle başköşeye oturan makyajda bronz akımı, bu sezon da sıkça karşımıza çıkıyor.
Bu stili gündelik makyajınıza adapte etmeniz çok kolay. Terracotta allığınızı far gibi kullanarak göz kapaklarınızın tümüne yayıp, gözlerinizi iyice anlamlandırabilir; elmacık kemiklerinizi vurgulayarak yüzünüzün şeklini güçlendirebilirsiniz.

Bakımlı Tırnaklar...



Gün içinde pek çok iş için ellerimizi kullanırız. Bunu yaparken farkında olmadan tırnaklarımıza zarar veririz. Oysa biraz dikkat ve bakım tırnaklarımızın her daim güzel görünmesini sağlayabilir. İşte güzel gözüken tırnaklar için ipuçları:

- Çok fazla su için ve sağlıklı tırnaklar için her gün vücudunuzun yeterince sıvı almasını sağlayın.
- Beslenmenizi vitaminlerle destekleyin. Ne kadar sağlıklı beslenirseniz, tırnaklarınız da o kadar sağlıklı olur. Sağlıklı tırnaklar için her gün A ve C vitamini, kalsiyum, folik asit, protein, B12 vitamini ve demir barındıran besinler tüketin.
- Kırıkları engellemek için manikürünüzü günlük olarak rötuşlayın.
- Oje sürerken en üst katının düzgün olmasına dikkat edin ve parlatıcı ekleyin.
- Ojenizin iyi bir yoğunluğa sahip olması için onu buzdolabında tutun.
- Sert ama kolayca kırılan tırnakları engellemek içinse tırnaklarınızı araç gibi kullanmayın.
- Alkol içeren ürünleri, özellikle parfümlü losyonları idareli kullanın. Bu ürünler tırnaklarınızın kırılmaya daha eğilimli hale gelmesine neden olur.
- Deterjan ya da kimyasal içeren ürünlerle temasa geçmeniz gerektiğinde lastik eldiven kullanın.

ReNK CüMBüŞü...

Sezonun rengarenk cıvıl cıvıl çantalarıyla bahara merhaba deyin...







Marie Claire

23 Mart 2010 Salı

DIY kolye ♥



Bu kolyeyi çok sevdim..Bol incili ve çok şık..Ayrıca yapımıda kolay gözüküyor.

hilary duff pişti...



Kim demiş ünlüler pişti olmaz diye.. İşte bir örnek.

♥ Eye Liner Kullanımında İpuçları ♥



Eye-liner oryantalizmin yükselişiyle birlikte tekrar güzellikteki yerini aldı. Sürümü gerçekten de büyük bir dikkat isteyen eye-liner’lar, kullanıldıkları takdirde de yüze son derece hoş bir derinlik kazandırıyorlar. Uzmanlar sürüm tekniği kadar, eye-liner’ın hizmet ettiği çeşidi çok iyi bilmeniz taraftarılar. Çok yönlü oluşuyla en pratik olanı kalem eye-liner’lar. Sadece kullanım rahatlığı açısından değil, kirpikleri tok göstermek açısından da ideal. Gece için bir çizgi halinde kullanabileceğiniz gibi gündüzleri dağıtarak soft bir göz farı şeklinde de kullanabilirsiniz. Pudra eye-liner’lar yeni başlayanlar için daha yumuşak bir teknik sunuyor. Eğer uyguladığınız çizgi çok kalın olursa, bir sünger darbesiyle düzeltebilir ya da grimsi bir far şekline dönüştürebilirsiniz. Likid eye-liner’lar en teatral ve en dramatik etkiye sahip eye-liner çeşidi olarak bilinir. Uygun bir teknikle muhteşem etkiler bırakır. Ancak hatayı da tüm görümünüzü rezil ederek, alabildiğine belli edecektir. Kalıp eye-liner’lar ise vurgulu, kalın bir hat çekmenizi kolaylaştırır, ancak mutlaka bir göz kalemiyle destek ister. Ne kadar fazla su eklerseniz o kadar kalın ve yoğun bir etki edeceksiniz demektir.

Ofiste, parlak renkli eye-liner kullanmamaya özen gösterin. Parlak eye-liner’lar genellikle hataları olduğu gibi gösterirler ve göz farları da bu hataları gidermekte yetersiz kalır.

Öncellikle bir krem yardımıyla gözlerinizi nemlendirin. Göz kalemi olarak, doğal bir renge sahip göz kalemi kullanmayı tercih edin. Eğer kullanacağınız kalem, kuru ve sertse, ucunu bir kreme sürebilirsiniz. Eye-liner’ ı bundan sonra uygulayın.

Likid eye-liner kullanacasanız çok net bir sürüm tekniğine sahip olmanız gerekir. Bunu profesyonellere bırakın.

Gözlerinize öncelikle transparan bir pudra sürmeyi unutmayın. Bu kontürleri belirlemenize yardımcı olur.

Göz kaleminizi her defasında bir kalemtraş yardımıyla açın. Kalemin ucu, sürüm tekniğinin mükemmelliği açısından çok önemlidir.